26 януари 2017

СЪЗДАДЕНО С ЛЮБОВ

Място за срещи с приятели, смях, мечти и любов... С домашни сладкиши, хубаво вино и прекрасни арт произведения... това е сладкарница-галерия Piaret Pattisserie. Разхождайки се из крайбрежната улица на Созопол, няма как да не попаднете на едно уникално място, в което са събрани на едно място много любов, вкусна храна и свежи напитки. Piaret Pattisserie е мястото където всеки може да открие своето малко съкровище, което да му напомня за летните дни или да стопли сърцето на близък човек с великолепен подарък от морето. На прясно приготвена домашна лимонада си говорим с Петя за мястото, което двамата с Фил са създали.


Как се „роди” идеята за Piaret Pattisserie?

Преди време, с мъжът ми се разхождахме из малките улички в Сен Тропе. Потопени в прекрасната френска атмосфера съзряхме едно малко, закътано, старинно местенце, което нямаше, как да не ме впечатли. Една усмихната баба правeше с финес най-вкусните палачинки. Стояхме, хапвахме и се любувахме на тази невероятна атмосфера, и така в един момент ни усени идеята... „Трябва да създадем и ние такова място, което да очарова хората, и да ги кара да изживяват тази емоция, която изпитваме, и ние.”




Защо избрахте да направите това уникално местенце в Созопол?

За мен нямаше по-подходящо място! Созопол е любов, детски спомени, море и свобода. И така... Сгушена в старият град на Созопол с пленителен залез над морето и изглед към уникалната архитектура на старото поделение ние създадохме сладкарница-галерия Piaret patisserie.

Разкажи ми за идеята на интериора?

Интериора на мястото е изцяло Shabby chic приплетен със созополско-гръцки привкус. Плетени коавиорчета, украсяват рафчетата, част от мебелите са от ковано желязо, а останалите са винтидж, дървени състарени с декопаж. По дължината на  рафтовете са наредени прекрасни ръчно изработени неща на различни дизайнери –чаши, свещи, кутии за чай и за бижута. Прекрасен испански текстил под формата на декоративни възглавнички и тишлайфери съчетани със созополски дантели оформят прекрасната визия на малкото, красиво местенце.



Имате уникално вкусно меню. Как го създадохте?

Има нещо, което е основно при нас и то, е че всичко е домашно приготвено.
Ето това е нашата тайна за  вкусът на истинските палачинки с мляко, яйца и масло, които да напомнят за неделните детски спомени, когато чуваш  „Палачинките са готови” и нямаш търпение да ги хапнеш с наслада. За хората, които пазят линия ние ще им предложим пълнозърнести диетични палачинки.

Приготвяте и домашни сладка...

Когато започна да правя сладката се чувствам като в „Маша и мечокът”.
Огромни тенджери пълни с различни плодове, врят на печката и аромата се носи до края на улицата. Любимото ми е сладкото от портокали. Страхотно и освежаващо за летните дни. Сладко-горчив, леко кисел привкус, който би задоволил и най- изтънчения вкус. Една от дълголетните традиции в Созопол е приготвянето на сладко от зелени смокини. Тайната му рецепта ни отвежда до няколко  мили гръцки баби от стария Созопол, които цяла седмица през месец май варят сладко от зелени смокини. Това е периода, когато целият град се изпълва с аромат на сладко, смокини и още нещо.


Другата изненада в менюто е домашната лимонада...

Да правим прекрасна домашна лимонада от истински лимони и домашен сок от ягоди. И тъй като  идеята ни се роди от Франция, за това в менюто ни освен Crepe има френски макарони и различни домашно приготвени мъфини.


Piaret Pattisserie се намира в Созопол на улица Крайбрежна, както и във Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар